Navigatie

Fysiek functioneren

STRUCTUUR  (fysiek functioneren)

In mijn praktijk gebruik ik verschillende technieken om correcties aan te  brengen in de structuur (fysieke) van het lichaam. Door de behandeling  verdwijnen pijnklachten c.q. verminderen aanzienlijk. Er zijn twee methodes die ik hiervoor toepas in mijn praktijk: 

Toegepaste Kinesiologie 

Toegepaste Kinesiologie komt eigenlijk voort uit de giropraktie . George Goodheart, een Amerikaanse giropraktor, wilde - nadat hij een cliënt had "gekraakt"weten wat er nu eigenlijk gebeurde met de spieren die in het pijngebied lagen. Hij ontwikkelde spiertesten en diverse manieren om een spier die zwak was, weer sterk te maken. Een prachtig systeem, wat tot op heden nog steeds de basis is van Toegepaste Kinesiologie. Toegepaste Kinesiologie werkt met de gezondheidsdriehoek zoals hierboven afgebeeld. Structuur is slechts 1 gedeelte van de gezondheidsdriehoek. Biochemisch functioneren (chemie) en Emotioneel functioneren (psyche) maken de gezondheidsdriehoek compleet. 

In eerste instantie was kinesiologie alleen weggelegd voor giropraktoren, fysiotherapeuten, arten e.e., totdat ene  John F Tie - zelf ook giropraktor - een methode ontwikkelde die Touch for Health wordt genoemd. Dit is een soort zelfhulpmethode, waardoor je als "leek" lichamelijk klachten leert op te lossen.  Deze methode is nog steeds de basis van de meeste opleidingen in de  kinesiologie. Je leert daar 42 spieren te testen en te balanceren. Een hele  interessante cursus, waar je voor het eerst verbaast raakt over hoe eenvoudig  veel pijnklachten verholpen kunnen worden.  

 We hebben verschillende manieren om pijnklachten te verhelpen: 

 1.  Lymfesysteem - hierbij masseren we punten op het lichaam die ervoor zorgen dat  afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. 
 2.  Neurovasculaire systeem - met deze punten kunnen we de doorbloeding van  spieren/weefsels/organen stimuleren. 
 3.  Spierspoelmechanisme  
 4.  Wervelcorrectie - herstellen van een afwijking in de stand van de  wervelkolom of  herstellen van fixatie v.d. wervel 
 5.  Meridianen - welke zorgen voor de energievoorziening van spieren, organen, etc.

In de Toegepaste Kinesiologie worden de spiertesten ook gebruikt om te werken met de energie van organen. Elke spier heeft een relatie met een orgaan, waardoor dus ook klachten die met organen te maken hebben, behandeld kunnen worden.  

 

SIPS (Stress Indicator Point)

Deze methode is ontwikkeld door Ian Stubbings en werkt verbazingwekkend snel. Met SIPS maken we gebruik van een combinatie van accupuntuurpunten om toegang te krijgen tot de energie van specifieke weefsels en cellen, om er voor te zorgen dat deze weefsels en cellen weer normaal functioneren.  Uitgangspunt is dat fysieke pijnklachten - zeker als deze langer aanwezig zijn - met name te maken hebben met de energie van de eerste auralaag (rood-fysieke laag) Behandeling met deze methode wordt als zeer prettig ervaren. Pijnklachten verdwijnen vaak tijdens de behandeling of nemen in heftigheid af. 

 

Welke fysieke klachten kunnen worden behandeld? 

 • Spieren & Gewrichten   :  pijnlijke nek, schouders, heupen, knieën, rugklachten, ondersteuning bij revalidatie
 • Ingewanden                 : maag-en/of darmklachten, hartkloppingen, blaasontsteking, PMS, et
 • Huid                             : eczeem, psoriasis, acné, etc. 
 • Weerstand                    :  verminderde weerstand

N.B.: Toegepaste Kinesiologie, Meditatie & Healing zijn bij uitstek geschikt om naast de reguliere gezondheidszorg te functioneren, niet in plaats van.

Maandelijkse inzichtkaart

Inzichtkaarten kunnen je helpen om anders tegen dingen aan te kijken. Ik stuur 1 x per maand een inzichtkaart om je hierbij te helpen. Wil je hem ontvangen?  Meld je dan aan voor de gratis inzichtkaart en blijf op de hoogte van de agenda. 

Ja ik meld me aan

Gastenboek

 • 11-09-2016 - Een goed filmpje.
  Beeld, muziek en tekst mooi! lees meer
 • 09-06-2015 - Ik heb deelgenomen aan de cursus helende meditaties die Linda...  lees meer
 • 11-11-2014 - Dank dat ik door de kinesiologie behandeling gewoon weer appel...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2018 Centrum De Gouden Driehoek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel