Navigatie

Fluoriet

 

Werking

Spiritueel

fluoriet* Fluoriet is een prettige steen om mee te mediteren. Tijdens meditatie is het mogelijk om te reizen waarheen je maar wilt. Terug in de tijd? Of juist naar de toekomst? Een andere wereld? Een parallel universum? De fluoriet geeft de gedachte en de fantasie extra kracht en snelheid mee, 'to boldly go where no one has gone before'.
* Fluoriet geeft een heldere geest. Het is zowel geestverruimend als aardend.

Mentaal

* Fluoriet helpt om orde en structuur in chaos te scheppen. Fluoriet is een goede steen voor denkprocessen, bevordert de concentratie, helpt nieuwe toepassingen van reeds aanwezige kennis te vinden.
* Leg een fluoriet op je bureau tijdens de studie om nieuwe kennis beter te kunnen absorberen.
* Geef kinderen voor spreekbeurten en proefwerken een fluoriet mee in de broekzak. Deze steen helpt het geleerde te reproduceren.
* Fluoriet geeft inzicht in patronen, en de moed en de kracht om die patronen te doorbreken als dat nodig is. Fluoriet helpt je het heft in eigen hand te nemen en je eigen weg te gaan, onafhankelijk en zelfstandig. Het ondersteunt de vrije wil en laat zien dat er altijd een keuze is.
* Fluoriet stimuleert je fantasie, helpt je 'out of the box' denken, buiten de gebaande paden. De steen maakt je vindingrijk.

Emotioneel

* Fluoriet absorbeert negatieve emoties en emotionele verstoringen, en brengt emoties in balans. Dat maakt dit mineraal een geschikte steen voor kinderen met ADHD en andere (geestelijke) groeistoornissen.
* Fluoriet beschermt tegen en helpt bij angstgevoelens. Het werpt een energetisch schild op, waarachter je beschermd bent tegen energetisch vampirisme en andere negatieve energieën.

Naast deze algemene werking hebben de verschillende kleuren fluoriet ook eigen spirituele, mentale en emotionele werkingen:
Witte fluoriet op het kruinchakra reinigt de aura.
fluorietPaarse fluoriet op het voorhoofdchakra stimuleert de spirituele groei en de intuïtie, beschermt tegen energetisch vampirisme. Een goede beschermsteen voor overgevoelige mensen. 
Blauwe fluoriet op het keelchakra stimuleert creativiteit en communicatie.
Groene fluoriet is kalmerend en ontspannend.
* Roze fluoriet op thymus of hartchakra verzacht een verhard gemoed, maakt je liever voor jezelf en je omgeving.
Gele fluoriet en oranje fluoriet maken tevreden en blij.
Rode, bruine en zwarte fluoriet op het basischakra beschermt tegen negatieve emoties en situaties.
Regenboogfluoriet (vertoont alle kleuren samen) is een geweldige beschermsteen en heeft alle werkingen hierboven bij de verschillende kleuren genoemd.

Fysiek

* Fluoriet is een goede steen voor kinderen in de groei. Het bevat calcium en stimuleert zo de calciumopname. Fluoriet versterkt tandenbotten en gewrichten en maakt lichamelijk soepel en lenig.
* Bij cariës en ontstekingen van het tandvlees kan een regelmatige mondspoeling met fluorietwater de klachten snel verlichten.
* Bij stramme gewrichten kan het drinken van fluorietwater helpen om de gewrichten weer wat soepeler te maken.
* Kleine huidwondjes helen sneller als je ze dept met fluorietwater.
* Draag een fluoriet bij je en drink fluorietwater bij gebroken botten. Dit helpt het bot en het beenvlies sneller te herstellen.
* Fluoriet werkt uitgesproken gunstig op het zenuwstelsel, de hersenen en alle ziektes die daarmee samenhangen, zoals de ziekte van Parkinson, concentratiestoornissenproblemen met de motoriek. Het harmoniseert de linker en rechter hersenhelft.
* Het mineraal stimuleert de vorming van haar, huid en slijmvliezen, vooral in neus, mond, luchtwegen en longen. Het geeft dan ook verlichting bij astmalongemfyseem en chronische bronchitis.
* Fluoriet versterkt het hart en helpt bij aderverkalking, Verder wordt de schildklier positief beïnvloed en versnelt fluoriet de genezing van wonden.

Naast deze algemene werking hebben de verschillende kleuren fluoriet ook eigen fysieke werkingen:
fluoriet dolfijnenWitte fluoriet geeft energie en heelt het immuunsysteem.
Paarse fluoriet vermindert geestesziektes, versterkt de concentratie, beschermt tegen hoofdpijn.
Blauwe fluoriet heelt aandoeningen aan neus, keel en oren, en is kalmerend. Tegen aandoeningen van de luchtwegen zoals verkoudheid, keelpijn en griep.
Groene fluoriet op het hartchakra heelt aandoeningen van huidlongenbronchiën en zenuwen. Goede steen bij allergieën en maag/leverklachten.
Roze fluoriet op thymus of hartchakra sterkt het hart.
Gele fluoriet op het zonnevlechtchakra heeft een sterk effect op leverblaas en nieren, maakt daadkrachtig en creatief, is ontgiftend. Het maakt vitaal, vrolijk en gezond.
Oranje fluoriet op het heiligbeenchakra helpt bij blaasontsteking, helpt alles in het lichaam vloeibaarder te maken en meer te laten vloeien. Helpt ook bij aderverkalking en verzuring (reumajicht).
Regenboogfluoriet (vertoont alle kleuren samen) kan op alle chakra’s. Maakt lenig en behendig, zowel lichamelijk als geestelijk. Goede steen tijdens zwangerschap en baren. Goede hulp bij afvallen.

Bron: www.semoea.nl

Maandelijkse inzichtkaart

Inzichtkaarten kunnen je helpen om anders tegen dingen aan te kijken. Ik stuur 1 x per maand een inzichtkaart om je hierbij te helpen. Wil je hem ontvangen?  Meld je dan aan voor de gratis inzichtkaart en blijf op de hoogte van de agenda. 

Ja ik meld me aan

Gastenboek

  • 11-09-2016 - Een goed filmpje.
    Beeld, muziek en tekst mooi! lees meer
  • 09-06-2015 - Ik heb deelgenomen aan de cursus helende meditaties die Linda...  lees meer
  • 11-11-2014 - Dank dat ik door de kinesiologie behandeling gewoon weer appel...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2018 Centrum De Gouden Driehoek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel